DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,941,35
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Göztepe 93 yaşında

Göztepe 93 yaşında

ABONE OL
16 Haziran 2018 08:18
Göztepe 93 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göztepe Kulübü’nün 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Göztepe Kulübünün 93. kuruluş yıl dönümünü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda aynı anda meşale yakarak kutladı.

Göztepeli taraftarlar, kulübün kuruluş tarihine atfen saat 19.25’te Güzelyalı sahilinde toplandı, burada çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirilirken çeşitli gösteriler sunuldu.

Kutlamalar nedeniyle 20.00-24.00 saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğe kapatıldı ve Halkapınar-Üçkuyular tramvayı sefer yapmadı.

Saat 21.55’te Susuzdede Parkı’nda geri sayımla Göztepe’nin kuruluşu canlandırıldıktan sonra Göztepeli taraftarlar, ellerindeki meşaleleri yakarak kulübün 93. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlamalar denizden yapılan havai fişek gösterisiyle devam etti.

Kutlamaları Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve futbolcular da denizden takip etti.

Göztepe Kulübü, 1925 yılında Altay’ın Aydın’da katıldığı spor müsabakasında yönetimde bulunan Ferit Bey’e söz hakkı verilmemesi sonucu, dönüş yolunda trende çıkan anlaşmazlıkların ardından Altay’da futbol oynayan Nebil ile Vedat kardeşler, Muzaffer Koral, Ferit Simsaroğlu, Necati Bey ve Nusret Bey’in ön ayak olmasıyla kuruldu.

14 Haziran 1925 tarihinde, vapur iskelesi yanındaki Mez Gazinosu’nda toplanan Göztepe semtinin ileri gelenleri ve gençler, Göztepe Futbol Takımı’nı kurar. Yapılan ilk kongrede, Göztepe fahri başkanlığına o dönemin Valisi Kazım Dirik seçilir. Sarı-kırmızılı ekip uzun bir aradan sonra geçen sezon yükseldiği Süper Lig’i 6. tamamladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.