DOLAR 32,5920 0.24%
EURO 34,8142 0.42%
ALTIN 2.420,01-0,51
BITCOIN 21502140.23112%
İstanbul
°

SABAHA KALAN SÜRE

Beşiktaş’a kötü haber! PFDK’ya sevk edildi

Beşiktaş’a kötü haber! PFDK’ya sevk edildi

ABONE OL
7 Mayıs 2018 23:39
Beşiktaş’a kötü haber! PFDK’ya sevk edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası’nda tatil edilen yarı final maçının kalan bölümü için sahaya çıkmayan Beşiktaş PFDK’ya sevk edildi…

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yle yapması gereken maça çıkmayan Beşiktaş, PFDK’ya sevk edildi.

TFF’den yapılan açıklama şöyle:

“Hukuk Müşavirliği’nce 04.05.2018 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 03.05.2018 tarihli FENERBAHÇE A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen sahaya gelmemesi suretiyle “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle 2017-2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü’nün 8/1. maddesi ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

Kupa maçına çıkmayan Beşiktaş ağır cezalar alacak

Fenerbahçe ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçına çıkmayan Beşiktaş’ı ağır cezalar bekliyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşına siyah-beyazlı kulübün çıkmaması üzerine hakem Mete Kalkavan mücadeleyi tatil etti. Nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Beşiktaş’ı bekleyen cezalar…

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü’nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre Beşiktaş Kulübü bu durumda hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek. Siyah-beyazlı ekip, gelecek sezon da Türkiye Kupası’na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de her hangi bir talepte bulunamayacak.

Statü ne diyor?

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler bulunuyor:

“Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezon ve bir sonraki sezon Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamayacak. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.