DOLAR 32,5786 0.28%
EURO 34,7126 -0.14%
ALTIN 2.491,050,28
BITCOIN 0%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Akhisarspor: 3 – Galatasaray: 0  | Maç sonucu

Akhisarspor: 3 – Galatasaray: 0 | Maç sonucu

ABONE OL
24 Eylül 2018 01:53
Akhisarspor: 3 – Galatasaray: 0  | Maç sonucu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden iki ekibin mücadelesinde Akhisarspor güldü. Manisa temsilcisi, Süper Kupa finalinde penaltılarla yendiği Galatasaray’ı Elvis Manu ve Güray Vural’ın (penaltı) golleriyle 3-0 yendi; bu sezon ilk galibiyetini elde etti. Geçen hafta Kasımpaşa’yı 4-1 yenerek yeniden liderlik koltuğuna oturan Galatasaray ise bu sezon 2. kez sahadan yenik ayrıldı ve zirveyi M. Başakşehir’e bıraktı.

İki takımın da etkili ataklarla başladığı Akhisarspor-Galatasaray karşılaşmasın henüz 4. dakikasında Emre Akbaba‘nın gole yaklaşması zevkli bir maçın habercisi gibiydi. Nitekim de öyle oldu; ancak takımlar ilk yarı gol atamadı. 6. dakikada Regattin’in röveşata vuruşunu Muslera aynı güzellikte çıkardı. 12. dakikada Ozan Kabak‘ın kendi kalesine attığı gol öncesi hakem VAR’ın yardımıyla ofsayt kararı verdi. 42. dakikada Serginho’nun cezasahası içinde Serdar Aziz‘e yaptığı hareketi hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı olarak değerlendirdi. Bir dakika sonra Garry Rodrigues’in penaltı vuruşunu kaleci Fatih Öztürk çıkardı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İlişkili Haberler

  • Ozan Kabak yine 11’de, Eren kulübede

Takımlar, ikinci yarıya daha kontrollü başlarken; 51. dakikada Elvis Manu, Akhisarspor’u 1-0 öne geçirdi. Güzel organizasyonu golle sonuçlandıran Manu, bu sezon ligdeki 2. golünü attı. 

Fatih Terim, oyunun ilerleyen bölümlerinde tüm kozlarını kullandı. Sinan Gümüş’ü oyundan alıp Eren Derdiyok’u yerine sahaya süren tecrübeli teknik adam, Fernando’nun yerine de Muğdat Çelik’i oyuna aldı. Emre-Ndiaye ikilisiyle oyun kontrolünü ele geçirmeye çalışan Terim; Onyekuru’yu da sağ kanada çekti. Ancak Terim’in daha baskılı olma ve oyunun kontrolünü tamamen elde etme amacı tam olarak istenen sonucu vermedi. Akhisarspor ise son dakikalarda skor üstünlüğünü korumak isterken ani ataklarla gol aradı. 80. dakikada Güray Vural’ın penaltı golüyle ev sahibi ekip 2-0’ı buldu. 

84. dakikada Muslera’nın elinden kaçırdığı topu Mustafa Yumlu, ağlarla buluşturdu ve Akhisarspor’u 3-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Akhisarspor sahadan 3-0 galip ayrıldı. Galatasaray, bu sezon 2. kez sahadan yenik ayrılırken; 12 puanda kaldı ve liderliği Medipol Başakşehir’e bıraktı. 

TERİM’DEN 4 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yendikleri maça göre 11’de 4 değişiklik yaptı. Terim, Linnes, Ryan Donk, Eren Derdiyok ve cezalı Younes Belhanda’nın yerine, Mariano Filho, Ozan Kabak, Sinan Gümüş ve Henry Onyekuru’ya şans verdi. Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki 5 maçının da ilk 11’inde yer alan Eren Derdiyok, yedek soyundu, Eren’in yerine forvette Henry Onyekuru görev aldı. Fatih Terim, Lokomotiv maçına yedek soyundurduğu Ozan Kabak’ı geçen haftaki Kasımpaşa maçında olduğu gibi ilk 11’de sahaya sürdü.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-0 kazandıkları Lokomotiv Moskova maçının 11’indeki 4 ismi Akhisarspor karşısında değiştirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
4′. Emre Akbaba, topu cezasahası sol ön çizgisine kadar taşıyıp çaprazdan sert vurdu. Top az farkla sağ direğin yanından auta gitti.

6′. Regattin, penaltı noktasının hemen yakınında sağdan gelen topu röveşata ile kaleye gönderdi. Yere çarpıp yükseklik kazanan meşin yuvarlağı Muslera, iyi bir reaksiyonla kurtardı ve mutlak golü önledi.

AKHİSARSPOR’UN GOLÜ “VAR”LA İPTAL
12′. Akhisarspor atağında cezayayı üzerine gelen topu Vrsajevic kafayla indirdi. Regattin cezasahası sağ içinde topla buluştu. Orta şut karışık vuruşunda kaleye doğru giden topa Ozan Kabak müdahele etti ve Muslera’yı yanıltan meşun yuvarlak Galatasaray ağlarıyla buluştu. Akhisarsporlu oyuncu ve taraftarlar gol diye sevinmesine karşın; VAR’a başvurulması sonrası hakem ilk topta Akhisarsporlu oyuncunun ofsaytta olduğunu tespit etti.

25′. Garry Rodrigues, cezasahası sol içine gelen topa gelişini vurdu. Top az farkla auta gitti.

32′. Serginho, cezasahası sağ içinde buluştuğu topa sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

GALATASARAY’DA RODRIGUES PENALTI KAÇIRDI
42′. Galatasaray penaltı kazandı. Sağ kanattan gelen topa Serginho ile birlikte hareketlenen Serdar Aziz kendini yerde buldu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR’ın da onayladığı penaltı için topun başına Garry Rodrigues geçti. Bu oyuncunun beyaz noktadan şutunu kaleci Fatih kale direği yakınında çıkardı ve golü önledi.

İlişkili Haberler

  • 03:28

    Dilmen: “Her hafta böyle 8 tane penaltı çalarım”

2. YARI
GOL: 51’… Elvis Manu… 
Sissoko’nun cezasahası ön çizgisi yakınına gönderdiği topu Reggattin şık bir topuk pasıyla cezasahası sağ içine bıraktı. Topla buluşan Elvis Manu, çaprazdan vuruşunu yaptı, sol direğe çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Akhisarspor 1-0 öne geçti.  

57′. Reggattin, cezasahası sağ içinde topu önündeki Nagatomo’ya rağmen ortaladı. Son anda Japon oyuncuya çarpan meşin yuvarlak az farkla üstten kornere gitti. 

65′. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Serdar Aziz altıpas sağ ön çizgisi yakınlarında çok iyi yükselerek kafayı vurdu. Kaleci Fatih Öztürk, aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı ve topu sağ direğin dibinden kornere göndererek mutlak bir golü önledi. 

73′. Emre Akbaba’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz, penaltı noktasına yakın bölgede kafayı vurdu. Kaleci Fatih Öztürk sağına yatarak topu kontrol etti. 

GOL: 80’… Güray Vural (Penaltı)…  78. dakikada ise bir anda defansın arkasına sarkan Elvis Manu, cezasahası sol içinde Muslera’nın hareketiyle yerde kaldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi. Daha önce itirazdan sarı kartı olan Muslera’ya kart çıkarmaması dikkat çekerken; 2 dakika sonra Güray Vural penaltı için topun başına geçti. Bu oyuncu topu sol direğin yanından ağlarla buluşturdu ve Akhisarspor’u 2-0 öne geçirdi. 

GOL: 84’… Mustafa Yumlu… Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Muslera topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı bir anda önünde bulan Mustafa Yumlu, ağları havalandırdı ve Akhisarspor’u 3-0 öne geçirdi. 

AKHİSARSPOR: 3 – GALATASARAY: 0

Stat: Spor Toto Akhisar
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Erdinç Sezertam

Akhisarspor:
Fatih Öztürk, Vrsajevic, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Kadir Keleş, Regattin (Dk.65 Aykut Çeviker), Sissoko, Eray Ataseven (Dk. 82 Onur Ayık), Güray Vural, Serginho (Dk. 86 Dany), Manu

Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Nagatomo, Sinan Gümüş (Dk. 57 Eren Derdiyok), Ndiaye, Fernando (Dk 66 Muğdat Çelik), Rodrigues (Dk 83 Feghouli), Emre Akbaba, Onyekuru

Sarı kartlar: Dk. 31 Ndiaye, Dk. 60 Muslera, Dk. 83 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 42 Serginho, Dk 43 Güray Vural, Dk. 52 Regattin, Dk. 59 Mustafa Yumlu (Akhisarspor)

Goller: Dk. 51 Manu, Dk. 80 Güray Vural (penaltıdan), Dk. 84 Mustafa Yumlu (Akhisarspor)

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.