DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,961,31
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

“Penaltılar verilir, verilmez… Ben başka yerlerdeyim”

“Penaltılar verilir, verilmez… Ben başka yerlerdeyim”

ABONE OL
29 Eylül 2018 19:00
“Penaltılar verilir, verilmez… Ben başka yerlerdeyim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, BB Erzurumspor maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Fatih Terim “Maçı iki yarı halinde değerlendirirsek, ilk dakikada öne geçebilirdik. Çok iyi başlandı. Frikik ve direk… lk yarı daha isabetli ama daha ağır oynadık. İkinci yarı daha çabuk oynadık. Üçüncü bölgede daha çabuk ve isabetli paslarla birçok pozisyon bulduk. İlk golü bulsak maçın skoru değişecek; çok başka bir oyun ortaya çıkacak ama son vuruşlarda maalesef başarılı olamadık. Bazı vuruşlar çok kolay vuruşlardı. Bugün önemli olan 3 puandı ama sabırla, hiç düşünceyi bozmadan kabullenmemek, artı gol için devamlı atak halinde olmak önemliydi. Bu arada rakibe pozisyon vermedik” dedi.

İlişkili Haberler

  • Fatih Terim “300” dedi

İlk yarıda sakatlanıp oyundan çıkan Emre Akbaba’nın durumunu değerlendiren Terim “Emre’nin durumu yarın sabah belli olacak. Bugün bu haliyle MR çektirmek istemedi doktorlar. Yarın sabah hastaneye gidecekler. Biz de zaten hasar tespitimizi yapıyoruz. Birkaç arkadaşımız bir süredir oynamıyor. Bazıları çok oynuyor. Porto maçında Ndiaye maalesef oynayamıyor. Ona çok ihtiyacımızın olduğu bir maç. Onun yerine oynayan arkadaşımız da aratmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, birçok gol pozisyonuna girdiklerini belirterek, “On veya üstü pozisyonumuz var. Uzaktan da değil, 18’in ve altıpasın içinde net pozisyonlar. Zaman zaman hafif kalp çarpıntılı, heyecanlı ve isyanlı anlar geçirdik. Sonuçta 3 puan önemli.” dedi.

Erken gelen gollerin maçların seyrini değiştirdiğine değinen tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

“Bizim gibi takımların en önemli kırılma noktası atılacak goldür. Çünkü 1-0 öne geçmek, sadece öne geçmekle alakalı değil. Öne geçince, oyunun ritmi, temposu, sonucu ve skoru değişiyor. Rakibin şekli de değişiyor. Gol atamadığınız zaman, bunların hepsini kaybediyorsunuz. İlk yarı rakip sahada 300’e yakın pas yapmışız. Biraz ağır dolaştırmışız. İkinci yarı daha çabuk ve isabetli pas yapmışız. Daha çabuk yön değiştirmişiz. İkinci yarı bize daha çok pozisyon getirdi. Şut isabetimiz de yüksek. Daha önce bulacağımız bir gol bizi çok rahatlatabilirdi. 1-0’ın da garantisi yok. Pozisyon olmasa da heyecan verici anlar yaşadık. Lig bence çok güzel gidiyor. Herkes herkesten puan alabilir, herkes herkesi yenebilir. Beklemediğimiz puanlar da kaybediyoruz. Bence zevkli. Beni sevindiren esas husus, gole kadar telaş yapmadan, ne oynamak istiyorsak, sistemdeki taktik anlayıştan şaşmadan, sabırla oynamak. Oyun disiplininden kopmadan pozisyon ürettik. Cuma gününden 3 puanı almanın tadı çok başka.”

“BİZE GÖRE PENALTI, ONLARA GÖRE DEĞİL”
Maçın ilk yarısında Garry Rodrigues’in ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu savunan Terim, “Bana söylenen penaltı olduğu. Açıkçası oyun devam ederken ikaz edildi ki hakem bekledi. Demek ki VAR’a gitmeye gerek görmediler. Bize göre penaltı, onlara göre değil. Olabilir. Ben oralarda değilim. Penaltılar verilir, verilmez. Ben başka yerlerdeyim. Oyun oynama isteğine hep beraber katılmalıyız. İçeri girince analizcimiz önüme pozisyonu getirdi. Penaltıdır değildir, birşey diyemem.”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bu sezon ilk kez ilk 11’de forma giyen Sofiane Feghouli’nin performansından memnun olduğunu söyledi.

Cezayirli futbolcunun performansını değerlendiren Terim, “Her oyuncu ocak ve temmuz ayına kadar bizim için çok değerli. Feghouli, oynamadığı için kondisyonunda sıkıntı olabilir. Belli zaman sonra yorulduğu için içeri aldım. Kenarda da Rodrigues ile Onyekuru’nun yerini değiştirdim. Bence o da doğru oldu. Rodrigues’e tedbir almışlardı. İkisi de rahatladı. Feghouli’yi korumaya aldım. Çıkma zamanlaması da doğruydu. Her şeye rağmen uzun bir süre sonra performansından memnunum.” şeklinde görüş belirtti.

“BEN DE İSTERİM JESUS, FİRMİNO OLSUN!”
Tüm oyuncuların hazır olması gerektiğini aktaran Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Feghouli’nin şahsında, bütün oyuncularımızın hazır olmasını istiyorum. Çok geniş bir kadromuz yok. Bazı yerlerde sıkıntımız da açık. Herkesi hazır tutarsak, hiç olmazsa bazı mevkilerdeki sıkıntıları aşabiliriz. Galatasaray 3-0 kaybetmişse, bu eleştirilmelidir ama oyuncu bazında eleştirmek bana mantıklı gelmiyor. Bir basın mensubu, ‘Bu niye yok, bu niye var?’ diye nasıl söyler. Oynamamasının bir sebebi vardır. Bizim hiç kimseyi kenara koyacak bir durumumuz yok. Herkesi kazanmak zorundayız. Yarın veya daha sonra, Eren’den sonra ne yapabilirim diye yine deneyeceğim. Eren olmadan birşey yapmak zorundayız. Ben de bir yerde denemeden bilemem. Koyduğumuz arkadaşların orada oynadıkları maçlar var. O zaman Maicon’u santrfora koyayım. Eren’in arka adalesi sıkıntılı. Yarın sabah bakacağız. Ben de çok isterim tabii orada Jesus, Firmino olsun. Ama yok. “

Gol vuruşlarındaki etkisizlikleriyle ilgili ise Terim, “Gol vuruşu muhakkak önemlidir. Daha zorlarını yapıp, kolay olanı yapamadık. Rodrigues’in penaltı kaçırmaktan dolayı bir an önce gol atma isteği vardı. Halbuki onu suçlu görmedik. Penaltı kaçırmaya da alışkınız. Son 5 penaltıdan 4’ünü kaçırmışız. Ndiaye, Emre ve Feghouli’yle birçok pozisyona girdik. Pozisyona girelim, olmasın. Sonunda olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Oyunda kopukluklar yaşadıklarını aktaran Fatih Terim, “İstikrarı sağlamam lazım. Oyunda kopukluklar yaşıyoruz. En üzüldüğüm şey de olağanüstü bir maçtan sonra olağanüstü kötü skor olması. ‘Aldık başımızı gidiyoruz.’ derken istikrarsız bir sonuç oldu. Takımım istikrarı yakalamalı.” diye konuştu.

“ÖMER BAYRAM’DAN ÇOK MEMNUNUM”
Fatih Terim, yeni transfer Ömer Bayram’ın performansını överek, “Nagatomo’yu dinlendiriyorsunuz, kendi başına 3 saat idman yapıyor. O kadar istekli bir oyuncu. Ömer Bayram, çok önemli bir oyuncumuz olacağını gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum. İlk maçı olmasına rağmen çok uzun yıllardır Galatasaraylı gibi oynadı. Bizle daha da gelişecektir. Ömer’den çok memnunum. Allah göstermesin Nagatomo’ya birşey olursa, gözümüzü kırpmadan koyacağımız bir oyuncumuz var.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.