DOLAR 32,3458 0.25%
EURO 35,0958 -0.18%
ALTIN 2.307,701,34
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Cengiz Ünder Barcelona’yı yaktı!

Cengiz Ünder Barcelona’yı yaktı!

ABONE OL
12 Nisan 2018 05:57
Cengiz Ünder Barcelona’yı yaktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Roma, ilk maçta 4-1 mağlup olduğu Barcelona’yı rövanş maçında kendi evinde 3-0 ile geçti ve adını yarı finale yazdırdı! Roma’ya turu getiren golün asistini milli yıldızımız Cengiz Ünder yaptı… Maç sonu Messi, Cengiz’e selam vermedi. İşte Cengiz’in ilk sözleri, dış basın ve sosyal medyada yazılanlar…



Şampiyonlar Ligi’nde Roma, deplasmanda 4-1 yenildiği Barcelona’yı, Roma Olimpiyat Stadı’nda konuk etti. Edin Dzeko’nun 6. dakikadaki golüyle soyunma odasına 1-0 üstün giden Roma, Daniele De Rossi’nin 58. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2’ye çıkardı.


Roma’da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, 73. dakikada Patrik Schick’in yerine oyuna dahil oldu. İlk maçta kendi kalesine gol atan Manolas, 82. dakikada kaydettiği golle Roma’nın sahadan 3-0 galip ayrılmasını sağladı.


Roma, deplasmanda attığı golün avantajıyla 1983-84 sezonundan bu yana ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı.


Öte yandan Roma Kulübünün Twitter hesabından, 3. golün pasını atan Cengiz Ünder’in asker selamı verdiği görseli paylaşıldı.


CENGİZ ÜNDER’İN MAÇ SONU AÇIKLAMALARICengiz Ünder, bu galibiyetin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, \


Roma Olimpiyat Stadı’nda dün akşam oynanan karşılaşmanın ardından açıklama yapan Cengiz Ünder şöyle konuştu: \


İlk milli maçta attığım gol, bir de bugünkü, benim için tarif edilemez bir duygu. İnşallah yarı finalde de bu başarıyı elde eder ve finale çıkarız\


Cengiz Ünder, Lionel Messi gibi büyük bir futbolcuya karşı oynamasına dair hislerini de şu sözlerle dile getirdi: 


\


MESSİ, CENGİZ’E SELAM VERMEDEN GEÇTİÖte yandan, AS Roma’yı 34 yılın ardından tekrar Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale taşıyan karşılaşmanın ardından dikkat çekici bir detay göze çarptı.


Elenmelerinin üzüntüsünü yaşayan Messi, karma alanda (mixed zone)  Cengiz Ünder ile karşı karşıya geldi. Ünder’in, selamlaşmak için bir süre yüzüne baktığı Messi, kimseyle göz göze gelmemek için başını yere eğdi ve stattan ayrıldı.


Öte yandan Roma’yı Şampionlar Ligi’nde yarı finale taşıyan isimlerin başında gelen milli oyuncumuz Cengiz Ünder maç sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.


Cengiz Ünder yaptığı paylaşımda karşılaşmadan fotoğraflar kullanıp \


DIŞ BASINİspanyol basınında ilk olarak Marca Gazetesi, \


Mundo Deportivo, \


İtalyan basınında ise Roma’nın zaferine övgüler yağdırıldı. La Gazzetta dello Sport, \


Calciomercato sitesi ise \


9 NİSAN 2016’DAN, 10 NİSAN 2018’E…Cengiz Ünder, bu sezon ilk kez oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde 3 maçta 1 gol atıp, 1 asist yaptı.


14 Temmuz 1997 doğumlu Cengiz Ünder, Spor Toto 1. Lig’den Avrupa futbolunun en büyük sahnesinde parlayan futboluna sadece 2 yıl içinde ulaştı. Diğer bir deyişle 2015-2016 sezonunda Spor Toto 1. Lig’de boy gösteren genç oyuncu, 2 yıl içinde Şampiyonlar Ligi seviyesine çıktı.


Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun altyapısından yetişip 17 yaşındayken profesyonelliğe geçiş yapan Cengiz Ünder, geçen sezon başında Medipol Başakşehir’e transfer oldu. 


İstanbul ekibinde formayı kapmayı başaran milli yıldız; 43 resmi maçta sergilediği 9 gol, 8 asistlik performans sonrası 15 milyon Euro bonservisle Roma’ya imza attı.


Roma’da da vazgeçilmezlerden biri olan ve 10 Nisan 2018 akşamı Şampiyonlar Ligi’nde tarihe tanıklık eden Cengiz Ünder, sadece 2 yıl önce 9 Nisan 2016’da Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında Altınordu formasıyla Denizlispor deplasmanındaydı. 


Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında 2-2 biten karşılaşmada Cengiz Ünder 1 gol atmıştı.


SOSYAL MEDYAŞampiyonlar Ligi’nde Cengiz Ünder’in takımı Roma’nın Barcelona’yı elemesi ve Liverpool’un Manchester City’yi saf dışı bırakması sonrası sosyal medya yıkıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.