DOLAR 32,3336 0.04%
EURO 34,9229 -0.49%
ALTIN 2.311,151,49
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Atletizm federasyonuna silahlı baskın

ABONE OL
3 Ağustos 2017 23:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doping kullandığı gerekçesiyle ceza alan H.P ve A.K isimli eski atletler, Türkiye Atletizm Federasyonu binasını bastı, Başkan Çintimar’ı tehdit etti.

H.P ve A.K adlı eski atletlerin, doping nedeniyle ceza alınca, federasyon binasını basarak başkan ve iki kişiyi daha silahla tehdit ettikleri iddia edildi.

OLAY NASIL OLDU?

Türkiye Antidoping Ajansı’nın (TADA) yapmış olduğu kontroller sonucunda eski atletlerden H.P VE A.K’nin dopingli çıktıkları tespit edildi. TADA daha sonra bu durumu bir yazıyla Türkiye Atletizm Federasyonu’na bildirdi.

Federasyon, sporculara ceza vermeyince TADA konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Tahkim Kurulu’na başvurdu. Tahkim Kurulu da söz konusu isimlere 4’er yıl spordan men cezası verdi.

ÇİNTİMAR KONUYU SAVCILIĞA TAŞIDI

Bu gelişme üzerine 20 Aralık 2016 tarihinde ceza alan H.P VE A.K adlı eski sporcuların federasyon binasını basarak, silahla tehditler savurdukları ortaya çıktı.

Federasyon başkanı Fatih Çintimar ve iki ismi tehdit eden şahısların, Çintimar’a, “Senin yüzünden hayatımız bitti. Ya bize 500 bin TL vereceksin ya da… Çocuklarının okullarına kadar her şeyi biliyoruz!” dedikleri ileri sürüldü.

Hürriyet’in haberine göre; Fatih Çintimar, bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na aktardı. Bakanlık, iddialarla ilgili olarak soruşturma başlattı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.