DOLAR 32,4858 0.04%
EURO 34,8930 0.23%
ALTIN 2.478,140,66
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Paykwik Nasıl Alınır?

Paykwik Nasıl Alınır?

ABONE OL
26 Şubat 2019 17:00
Paykwik Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternet ortamından veya yurtdışı işlemlerinde ödeme yaparken kredi kartı bilgilerinizi benim gibi paylaşmak istememeniz halinde bir kaç yol denemeniz söz konusu olur. Çünkü ben kredi kartı kullanımlarımda mutlaka güvenlik kontrolü yaparım. Emin olmadığım bir site olması halinde ise kartımı internet alışverişine açar, işlem bitince de kapatırım.

Bu şekilde yapmak hem zaman aldığından hem de uğraştırıcı olabildiğinden dolayı sanal ödeme kartlarını araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunca en popüler sanal ön ödemeli kartlardan bir tanesi olan Paykwik denemesine karar verdim. Paykwik nasıl alınır sorusunun cevabını bilmediğim için resmi internet sitesine giderek işlem basamaklarına baktım. Bu sayede adımların oldukça kolay olduğunu fark ettim. Alt ve üst ödeme limitlerine göre ödemelerinizi tamamlamayı unutmamalısınız.

Paykwik Nedir? Nasıl Alınır?

Paykwik ön ödemeli bir sanal karttır. Bu kartla kredi kartım ile yapacağım tüm işlemleri daha güvenli şekilde yapabileceğimi fark ettim. Tanımadığım be güvenli olduğundan emin olmadığım birçok site için kullanabileceğim bir yol olması beni çeken yönü oldu. Bundan dolayı benim fikrime göre kullanılabilir bir yöntemdir. Satın almak için ise siteye girmek ve ardından satın alma işlemlerini yapmam gerekti.

Paykwik aracı herhangi bir site kullanmıyor. Bu durum bilgilerimin başka bir site tarafından ele geçirilmesi ihtimalini en aza indirdiğinden dolayı beğendim. Resmi siteden Paykwik al sekmesine tıkladım. Ardından Euro olan alt ve üst ödeme rakamları karşıma çıktı. TL ödeme seçeneğini işaretledim ve yatırmak istediğim miktarı karşısına yazdım. TL olarak çıkarılan hesaplamayı da kontrol ettim. Sorun olmadığını anlayınca kredi kartımı kullanarak güvenli şekilde ödememi tamamladım. Ardından bana mesaj olarak gelen 16 haneli rakamla alışveriş yapabileceğimi öğrendim.

Nasıl Kullanılır?

Paykwik kart tarafından bana yollanan 16 haneli rakam ile alışveriş yapabileceğimi öğrendikten sonra hemen denemeye karar verdim. Denemek için ise en sık kullandığım alışveriş sitesini seçmeye karar verdim. Ardından tüm işlemleri tamamladıktan sonra ödeme sekmesine geldim. Ödeme sekmesine 16 haneli rakamı girdim ve onay için cep telefonuma gelmesi gereken şifreyi bekledim. Gelen şifreye göre yaptığım onay işlemi sonucunda her zamanki gibi ödemem tamamlandı.

Şifre ile onay istenmesi haberim olmadan ödeme yapılamayacağı için oldukça güvenilir geldi. Bunun için güvenlik sorunu olmadığını düşünüyorum. Bilgileri paylaşılmaması da aynı şekilde başka bir güven konusu olarak gözüme çarptı. Denemek isteyenler resmi siteden işlem yapabilirler.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.