DOLAR 32,3831 0.17%
EURO 35,0546 -0.15%
ALTIN 2.324,010,21
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Intragastrik Zayıflama Balonu

Intragastrik Zayıflama Balonu

ABONE OL
10 Ocak 2019 19:16
Intragastrik Zayıflama Balonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Obezite, estetik bir sorun olmasının yanında aslında ciddi bir sağlık problemidir. Tedavi edilmemesi durumunda tansiyon, şeker ve kalp hastalığı gibi rahatsızlıklara neden olan obezite, aynı zamanda kişilerin psikolojik sorunlar yaşamalarına da neden olmaktadır. Bu hastalığın tedavisi için kullanılan ilaçlar ise uzun vadede yan etkiler oluşturmaktadır. Mide küçültme balonu ise obezite tedavisinde giderek artan sıklıkla tercih edilmekte ve oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

Endoskopik yöntem ile ağızdan midenin içine yerleştirilen boş mide balonu, balon serum ya da hava ile şişirilir ve mide hacmini kaplar. Bu sayede tokluk hissi verir ve hastanın gıda alımını azaltır. Bu işlem ile obezite tedavisi gören kişiler, eğer düzenli bir diyet programı takip ederlerse zayıflama süreci onlar için çok daha keyifli hale gelecektir.

Mide Küçültme Balonu ile Obeziteye Ameliyatsız Çözüm

Günümüzde mide küçültme balonu ile ameliyatsız obezite tedavisinin keşfedilmesi ile birlikte bariatrik cerrahi olarak adlandırılan mide küçültme ameliyatları artık terk edilmeye başlanmıştır. Çünkü mide balonunun mideye yerleştirilmesi için sadece endoskop kullanılır ve işinde uzman bir gastroenterolog tarafından bu uygulama rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Bu yöntem özellikle de diğer bazı hastalıklar nedeniyle cerrahi girişim riski olan hastalar için idealdir.

Mide küçültme balonu, mide içinde yer kaplayarak erken doyma ve tokluk hissine neden olur. Bu da hastanın daha az besin tüketmesini ve buna paralel olarak daha az kalori almasını sağlar. Endoskop yardımı ile hastanın midesine yerleştirilen bu balonun 6 aydan daha uzun bir süre midede kalması önerilmez. Bu nedenle de 6 ay sonunda balon, endoskop yardımı ile söndürülerek çıkarılır. 6 aylık süreç sonunda elde edilen kilo kaybı her hasta için farklıdır. Ancak mide balonu ile obezite tedavisi sonucunda hastalar 15 kg ile 80 kg arasında değişebilen miktarlarda kilo verebilmektedir.

Tüm bunların yanında obeziteye ameliyatsız çözüm olan mide balonu 18 ile 55 yaş arasında tüm erişkinlere uygulanabilmektedir. Ancak yaş kriterini sağlasa da bu yöntemin uygulanamayacağı hastalar da mevcuttur. Bunlar arasında özellikle hamileler ve emziren anneler yer almaktadır. Yine kan pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara da mide küçültme balonu uygulanamaz.

http://melekirmak.com/product-details/intragastric-zayiflama-balonu

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.