DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’ın sözlerine yanıt

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’ın sözlerine yanıt

ABONE OL
20 Mart 2018 23:07
Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’ın sözlerine yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, taraftarlar ve kongre üyelerinin düzenlediği bir organizasyonda seçim sürecini değerlendirdi, Aziz Yıldırım’ın sözlerine yanıt verdi. Mali durumu ‘vahim’ olarak nitelendiren Ali Koç, dünya çapında bir futbol akademisi kuracaklarını söyledi. Koç, Başkan Aziz Yıldırım’ın kendisini hedef alan sözleri için de “Ne kadar kötü Fenerbahçeliymişim ki, bunlara neden oluyormuşum. Şampiyonluğu başkanlığa bin kere tercih ederim” dedi.İlişkili Haberler

  • Aziz Yıldırım’dan Ali Koç’a sitem

Organizasyona katılımı öven Ali Koç, “Çok konuşma yaptım. Çok kalabalıklara konuştum. Bugün burada 4600 kişi olduğu konuşuluyor. İlk kez bu kadar büyük bir kalabalığa konuşuyorum. Büyük bir toplantı bekliyordum da, hiç bu kadarını beklemiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fenerbahçe’yi Fenerbahçe yapan taraftarın kulüpten uzaklaşmaya başladığını kaydeden Ali Koç, “Maalesef bugün geldiğimiz noktada Fenerbahçe’nin en büyük sorununun bizi biz yapan, en büyük gücümüz olan taraftarımızın ve halkın Fenerbahçe’mizden yavaş yavaş uzaklaşması olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe’nin sahip olduğu en büyük potansiyeli yeniden harekete geçirmek için göreve talip olduk. En şaaşalı, en heybetli dönemlerimiz, kenetlendiğimiz dönemlerdir. Bu yüzden bizler seçildiğimiz takdirde, ilk önceliğimiz camiamızın kenetlenmesini sağlamak olacak.” diye konuştu.

“Şeffaf, hesap veren, ayakları yere sağlam basan bir mali yapıyla her anlamda özgür bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz.” ifadelerini kullanan Ali Koç şöyle devam etti,

“İstikrarlı sportif başarısıyla global arenada yükselen, değerlenen bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Bana soruyorlar, ‘Projeleriniz nedir?’ diye. Bizden hayali, sırf seçim kazanmak için vaat edilmiş projeler beklemeyin lütfen. Bizim tek bir projemiz var: Fenerbahçe’yi şahlandırarak, ait olduğu yere taşımak. Size her şeyi yapacağımızın sözünü veremem. Ancak sözünü verdiğimiz her şeyi yapacağımızın garantisini veririm.”

“VAHİM DURUMDAKİ MALİ DURUMLARIMIZ İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ”

“Söndürmemiz gereken bir yangın var.” diyen Koç, “Sandığınızdan, tahmin ettiğinizden, bildiğinizden çok daha vahim durumdaki mali durumlarımız için seferberlik ilan edeceğiz. İlk işimiz, kulübümüzün kasasına hatırı sayılır bir sermaye girdisi yapmak için işlemleri başlatmak olacak. Gerek futbolda, gerekse amatör branşlarda, kulübümüzün hiçbir şubesinin sponsor sorunu kalmayacak şekilde planlarımızı yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz borç sarmalı, ödediğimiz faizler, sürdürülemez bir noktaya gelmiştir. Mümkün olan en kısa şekilde finansman giderlerimizde ciddi tasarruf sağlamak için borç stoğumuzu yeniden yapılandırarak faiz yükümüzü çok daha sağlıklı seviyelere düşüreceğiz.” açıklamalarını yaptı.

DÜNYA ÇAPINDA BİR FUTBOL AKADEMİSİ….

Mevcut transfer politikasını eleştiren Ali Koç, “Kısa vadedeki en büyük yatırımımız, scouting ağı kurmak için olacak. Orta ve uzun vadede, futbol okulları ve altyapı faaliyetlerini de baştan aşağı yenilemek zorundayız. Varmak istediğimiz nokta, dünya çapında örnek gösterilecek bir futbol akademisi oluşturmak. Benden hiçbir tesis sözü beklemeyin. Sadece bir tane vereceğim. Sahip olduığumuz araziler içine, hayalini kurduğumuz akademi için en az 7 saha yapmak. Sadece altyapımıza, futbol akademimize hizmet edecek olan scouting sistemi için şimdiden görüştüğümüz, tespit ettiğimiz scout’lar olduğunu da bilmenizi isterim.” sözleriyle alt yapıya yatırım yapacaklarını kaydetti.

“NE KADAR KÖTÜ FENERBAHÇELİYMİŞİM”

“Tribün ve taraftar mühendisliğine soyunmadan, camiadaki her kesimi kucaklayarak, her eleştiriden ders çıkararak, herkese eşit mesafede durmaya özen göstereceğiz.” diyen Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Başkan Aziz Yıldırım’ın kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi. Koç kendisinin suçlu gösterilmeye çalışıldığını kaydederken şöyle konuştu;

“Biraz tatsız konulara girmek istiyorum. Üzülerek görüyorum ki, birazdan da ifade edeceğim haksız ithamlar ve iftiraların gelişerek, büyüyerek karşımıza çıkacağını görüyorum. ‘3 Temmuz’dan kaçtı, sponsor olmadı, cimri, başkan olsa para vermez, amatör branşları kapatacak…’ gibi potporilere bugün yenisi eklendi: Bölücükle suçlandım…

“ŞAMPİYONLUĞU BAŞKANLIĞA BİN KERE TERCİH EDERİM”

2015 kongresinde Fenerbahçe’ye gelecekte yakışan başkan adayı olarak gösterilme gururunu yaşadım. Onur duydum. Ancak sonrasında, sadece aday olmamla birlikte bir anda onlarca iftira ile karşı karşıya kalmak beni derinden yaralamıştır.

Efsane kaptanımız Alex’in Türkiye’ye gelmesiyle ortaya atılan bölücülük yakıştırması bugün başka bir boyut kazandı. Beni bu şekilde suçlayanlar bilmelidir ki, şampiyonluğu başkanlığa bin kere tercih ederim. Efsanemiz Alex Türkiye’ye geliyor, benden biliniyor, sponsor sıkıntısı yaşanıyor benden biliniyor, camia bölünüyor benden biliniyor… Ben ne kadar kötü bir Fenerbahçeliymişim ki bunlara sebep oluyormuşum. Sportif bir başarısızlık gelirse onu da benden bilecekler.”

“BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKACAK KONUMDA OLMALIYIZ”

Fenerbahçe olgusunu anlatan Ali Koç, “Fenerbahçe sevgidir, berekettir, yarınlara umuttur. Fenerbahçe her 10 Kasım’da Anıtkabir’dir, Atatürk’tür. Çağdaş Türkiye’dir. Bu sorumluluk ve sevgiyle çıktık yola. Seçime 75 gün kaldı. Bu 75 günü hep beraber yürüyelim, daha iyi bir Fenerbahçe inşa edelim. Başkanımızın bende emeği çoktur. Türk sporunda da, Fenerbahçe’de de emeği çoktur. Saygıda asla kusur etmem. Bu iş bittiği zaman, sonuç ne olursa olsun birbirimizi kucaklayacak, birbirimizin yüzüne bakacak konumda olmalıyız.” sözleriyle de başkanlık seçim sürecindeki üsluba dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.