DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0916 -0.11%
ALTIN 2.297,020,87
BITCOIN 0%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

“Ali Koç ismini ağzıma almayacağım”

“Ali Koç ismini ağzıma almayacağım”

ABONE OL
29 Mayıs 2018 05:32
“Ali Koç ismini ağzıma almayacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2-3 Haziran’da yapılacak seçim öncesi katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım, seçimdeki rakibi Ali Koç hakkında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

“Ben dahil hiç kimse Fenerbahçe tüzüğünün dışında hareket edemez.” diyen Yıldırım, “En büyük kumpasa maruz kalmış bir insan olarak kimseye kumpas kurmam. Ben burada bir hesaplaşma yapmak için kalmak istiyorum. İlla ben olacağım diye bir şey yok. Fenerbahçe’nin içine fitne soktular. Bize Kanada’dan sosyal medya üzerinden hakaretler yağıyor. Hepsi FETÖ’cü.” dedi.

Aziz Yıldırım, “20 yıl başkanlık yaptım. Bir daha Allah kulu böyle bir şey yapamaz. Çünkü her şey tatlı gitmiyor ki, tatlıyla acı iç içe. Benim gayem başka. Başkanlık için değil, hesaplaşma için burada kalmak istiyorum. Seçilmezsem de hayatımı devam ettiririm.” şeklinde konuştu.

“BORÇLARI DURDURAMAZSINIZ”
Borç konusuna değinen Aziz Yıldırım, “İki defa Şampiyonlar Ligi’ne gidemedik. Bunlara gidebilseydik, Fenerbahçe’nin 400 milyon euro olan borcu 300 milyon euro’ya düşecekti. Borç var tabi. Sadece basketbol takımının her sene 15 milyon euro açığı var. 400 milyon euro borç var. Kur farkından dolayı artış oldu. iyor ki, önemli bir bedel vereceğim. Borç 400 milyon euro iken, borcun daha büyümemesi için ne yapacaksınız? Önemli olan bu. Koyacağınız parayla 3 yıllık süreyi rahat geçirirsiniz ama borçları durduramazsınız.” şeklinde konuştu.

“ALİ KOÇ KARŞIYIM DİYOR”
Yıldırım, “Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesi’ne karşıyım diyor. Türkiye’de iki tür üniversite var. Bir Koç, Sabancı, Özyeğin’in üniversitesi gibi daha kaliteli, az öğrenci alan üniversiteler. Bir de Okan gibi daha geniş kapsamlı üniversiteler. 1000’e yakın talebeyle, 5 bölümle başlıyoruz üniversiteye Eylül ayında.” dedi.

“ALİ KOÇ İSMİNİ AĞZIMA ALMAYACAĞIM”
Ali Koç’un canlı yayına çıkalım çağrısına yanıt veren başkan Yıldırım, “Ali Koç’la canlı yayına neden çıkayım ya? Çıkmam için bir sebep olması lazım. Televizyonlar var, gazeteler var. Anlatsınlar kendilerini. Mağduru oynuyor, devamlı mağduru oynuyor. Televizyona çıksak kavga edeceğiz. Bundan sonra da Ali Koç ismini ağzıma almayacağım.” ifadelerini kullandı.

“ALİ KOÇ’UN ERKEN ÇIKMASI BÖLDÜ”
“Bu sene boyunca Fenerbahçe’nin aleyhine oyunlar oynandı.” diyen Yıldırım, “Niye konuşmuyorsun diyorlar. Konuşuyoruz, 50 bin, 100 bin ceza veriyorlar. Bunları da cebimizden veriyoruz. Hukuk Kurulu açıklama yapıyor, bana para cezası veriyorlar. Fenerbahçe seyircisini böldük. Kombine almayın, ürün almayın diye durmadan yayın yaptılar sosyal medyada. ‘Bölünmeyin, FETÖ’nün yapamadığını yaptırmaya çalışıyorlar’ dedim. Ali Koç’un erken çıkması böldü. FETÖ’nün de istediği buydu. Kötü niyet değil.” dedi.

“ALİ KOÇ İLE İLK KIRILMA NOKTASI…”
Yıldırım, “2 Eylül 2015’te Ali Koç sekreterimi arayıp ‘Başkanı ziyarete gelmek istiyoruz’ diyor. Benim de yurtdışı seyahatim vardı. Gitmezsem o gün bekliyorum dedim. 9 Eylül’de kulüpte beni ziyaret etti. Bu ziyaretlerinin sebebi nedir diye sordurdum, ‘Fenerbahçe ile ilgili’ dedi. Ben de Fenerbahçe ile ilgili olacak diye Şekip Bey, İlhan Bey, Önder Bey ve Mahmut Bey’i de çağırdım. Bu arada da bizim mahkeme devam ediyor, onlarla uğraşıyoruz. Cenevre’den döndüğümden beri hep kaçak gezdim. Devlet istese beni hapse atardı. Acaba karar verilecek mi, verilmeyecek mi, o gerginlik var üzerimizde. Ali Bey toplantıya geldi. Kafam öbür tarafa takılı olduğu için hadiselere konsantre olamadım. ‘Yandex’ten ne kadar para kazanacağız?’ diyorlar. ‘Ne oluyor, mevzu nedir?’ dedim ben de. Sonuç olarak gerildik. Mahkemeyle uğraşırken bize hesap soruyorlar. Yargıtay bitsin bırakacağız, siz de gelin aday olun dedik. Onun üzerine ‘Daha ben ölmedim. Ölünce gelirsiniz mirası paylaşırsınız’ dedim ve toplantıyı bitirdim. Kırılma noktası burasıdır. Biz yargıyı beklerken, bize hesap sormaya geldiler.” dedi.

“YAPTIYSAM ŞEREFSİZİM”
Yıldırım, “1998 yılında ilk aday olduğumda, ‘Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ sözüm vardı. Bir kişi Fenerbahçeliyim diyorsa ve 3 kişi de referans oluyorsa, öyle üye olabilir. Ben ‘başka takımdasın, gel seni üye yapalım’ diye bir şey yapmadım. Yaptıysam, şerefsizim.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.